The Trainers Rogier: ondernemer, sporter én papa van Lewis.

Rogier, samen met zijn neef Mink oprichter van The Trainers, en zijn vriendin Nanna zijn alweer een heel jaar papa en mama van baby Lewis. De komst van zo’n kleintje heeft, zoals je kunt verwachten, nogal wat impact op je leven, zowel privé als zakelijk.  Naast trainer en ondernemer is Rogier ook fanatiek sporter. Maar hoe hou je al die ballen in de lucht als je leven op zijn kop staat na de komst van zo’n kleintje? En waar zoek en vind je balans als jonge vader? Rogier kijkt terug op het eerste jaar met zijn Mini Trainertje in Amsterdam.

Showtime

‘Zoals wij bij The Trainers zeggen is Showtime aandacht hebben voor elk moment, toen Lewis geboren werd gold dit meer dan ooit.

In de eerste maanden was het vooral de uitdaging daarin zien, en er energie voor weten op te opbrengen. Het is constant zoeken naar de juiste balans en de juiste verdeling.

Het was echt schakelen en ondanks dat ik mij er wel op probeerde voor te bereiden, heb je eigenlijk zelf niks meer in de hand. Dat kleintje bepaalt vanaf het moment dat hij wordt geboren alles. Als voorbeeld was ons Showtimertje namelijk de eerste 10 maanden vooral bezig om de nacht om te wisselen met de dag en dat vraagt toch om een ander ritme.  Nu hij zijn ritme heeft gevonden waarderen wij trouwens wel elk uurtje slaap dat we krijgen en dat is ook heel wat waard. Je mist iets pas als je het niet hebt.

In de zon ontspannen voor de match der matches! #hettrainertje #ajaxkakkies

A post shared by Rogier (@rogier_the_trainers) on

Balans en thuis workouts

‘Wat me veel brengt is een moment van meditatie inlassen, een half uur, meestal voor dat de avond trainingen weer beginnen. Omdat het ook elke ochtend weer vroeg Showtime is hou ik het daardoor veel langer vol. De eerste lessen beginnen namelijk ook al vanaf 07:00u.

Toen Lewis net geboren was hield ik mezelf fit met korte en intensieve workouts in het Erasmus park. Maximale prikkel in korte tijd. Daarnaast wandel je meer dan ooit en deed ik thuis in de tuin veel workouts, creatief zijn is key. Een fijne bijkomstigheid van het in/bij huis trainen is dat je zo weer binnen bent zodra de babyfoon geluid begin te produceren en je de  gewichten inruilt voor een flesje melk.

Kleine grote man #hettrainertje

A post shared by Rogier (@rogier_the_trainers) on

Doelen

‘Om eerlijk te zijn heb ik mijn sport doelen wel echt iets moeten temperen, anders blééf het een intern gevecht. Op zondag stelde ik doelen voor de aankomende week, maar bleken die helemaal niet realistisch te zijn. Dat had op dat moment dan vooral met een gebrek aan slaap te maken. Destijds ben ik dan ook van progressief naar onderhoudend trainen gegaan en dat gaf rust en maakte dat ik weer plezier had in mijn workouts. Wat ook erg belangrijk bleek te zijn in, was het secuur letten op je voeding, daar haal je namelijk ontzettend veel energie als je dit op de juiste manier doet uiteraard. Erg handig is onze eigen site (www.inspiredbyfood.nl) waar meer dan 100 recepten op staan, zelf bereid en berekend (kcal per gerecht) door onze showtime diëtistes.

Fit voor jezelf én de kleine

‘In mijn geval is het belangrijk om fit te zijn, ik ben trainer en in die zin mijn eigen reclame. Daarnaast ben ik simpelweg verslaafd aan sporten en veel verschillende vormen van trainen. Ook voor andere ouders vind ik sporten belangrijk, nu verval ik misschien een beetje in algemene termen maar het bespoedigd je herstel (voor de vrouw).

Daarnaast is bewegen en fit zijn goed voor je gezondheid en energie. Wat je vervolgens ook weer uitstraalt op de kleine, je bent toch een voorbeeld. Daarnaast is het heel leuk om samen sportieve dingen te doen. We nemen Lewis vaak mee naar het park en hij kijkt lekker mee. Hij vindt het bijvoorbeeld prachtig onder ons te liggen als we push ups doen. Ook denk ik dat het didactisch heel goed is voor een kind om zijn/haar ouders te zien bewegen. Kinderen kopiëren graag gedrag, dus goed voorbeeld doet goed volgen. Als kindjes jou zien bewegen doen ze dat makkelijk na en leren ze hun lichaam goed te gebruiken.’

Dress to impress #itsalwaysshowtime

A post shared by Rogier (@rogier_the_trainers) on

Zelf ook weer in beweging komen? Boek een gratis proefles of leer meer over een Showtime Programma, voor dat duwtje in de rug om weer fit te worden! Meer weten? Mail naar info@the-trainers.nl of meld je aan via de website.