SHOWTIME – een echte lifechanger

‘Het Showtime Programma is een lifechanger, de start van een gezonder en fitter leven’.
Dit las ik op de website van The Trainers tijdens wintersport, toen ik aan het genieten was van het zoveelste biertje en de zoveelste schnitzel.
Allemaal heerlijk, maar ik was er klaar mee, het was tijd voor verandering. Selfies die ik maakte met mijn vriend eindigde altijd met ‘deze moet opnieuw’ of ‘lelijke foto,
ik heb een bol hoofd’. De reactie van hem was dan ook meer dan terecht; je stopt met zeuren, of je gaat er iets aan doen. Dit laatste was mijn startschot voor Showtime, ik heb mij direct (impulsief) ingeschreven, er was geen weg meer terug!

Showtime – Delta begon en vanaf 26 februari 2018 is het voor mij een echte lifechanger geworden. Inmiddels zijn de resultaten daar: 26 weken verder: Een sport ritme,
nog nooit zo fit en 18kg lichter, iets wat ik vooraf nooit had durven dromen.
Het Showtime programma begon voor mij op zaterdagochtend. Met een open gevoel fietste ik richting de gym, op dat moment wist ik nog niet helemaal wat mijn doelen zouden zijn.
Het voornaamste doel was weer een sportritme vinden en fitter worden. Ik was net een half jaar gestopt met hockeyen en had mijn sportritme nog niet gevonden.
Af en toe rende ik een rondje hard, stond ik in de sportschool of sloeg ik een balletje op de tennisbaan. Echter, dit was allemaal sporadisch en van echt fit kon ik niet spreken. Kilo’s kwijt raken was niet de grootste prioriteit, ik had al jaren niet gewogen en voor mij was het altijd vooral belangrijk om mij goed en fit te voelen en blij te zijn als ik in de spiegel keek. Echter, meten = weten. Op zaterdagochtend was het meet moment, voor mij een grote reality check. Ik woog ruim 10kg meer dan ik verwacht had en besefte mij dat het dus niet alleen om fitter worden ging, maar ook om kilo’s kwijt raken. Door deze reality check heb ik het roer omgegooid en ben ik er vol voor gegaan. Wel besefte ik al snel dat ik die 10kg niet in 6 weken kwijt kon raken. Met de voedingscoach is het doel gesteld, 0.5 kg per week is een gezond en realistisch doel. Dit was een goed begin en ik nam mij voor om dezelfde stijl na het Showtime programma door te zetten, tot ik mijn doel bereikt had: Een sportritme, fit zijn en blij zijn als ik in de spiegel kijk.
 

Gedurende 6 weken hebben wij met team Delta onder leiding van topper Pascal hard getraind. Het was een leuke groep, iedereen motiveerde elkaar, recepten werden uitgewisseld en met veel plezier vlogen de 6 weken voorbij. Al snel voelde ik mij onderdeel van een community, waar persoonlijkheid voorop staat. Technieken werden goed aangeleerd, want een goede uitvoering is de basis. Er zaten fysiek zware momenten tussen met genoeg spierpijn, maar er werd duidelijke progressie geboekt. De voeding had ik goed onder controle en met de nodige tips en een goede voedingsapp leerde ik steeds meer over gezonde voeding en de voedingswaarde per product. Deze 6 weken dronk ik geen alcohol en at ik gezond. Geen speciale dingen, maar ‘gewoon’ gezond met 1 joker. Na 6 weken was ik duidelijk fitter, had ik vet omgezet in spieren en zelfs al 6kg lichter. Beter dan ik vooraf had gehoopt, de resultaten waren duidelijk zicht- en meetbaar. Daarnaast kreeg ik veel complimenten en inspireerde ik andere met mijn nieuwe levensstijl. Een enorme motivatie!

De zelfde stijl zette ik voort, 3-4 keer per week trainen en gezond eten, dit doe ik nu nog steeds met veel plezier. Het maakt mij veel energieker! Wel doe ik het op een minder strenge manier dan de 6 weken Showtime. Gedurende de week maak ik gedisciplineerde keuzes en in de weekenden laat ik het los, zo houd ik het goed vol. Af en toe een klein stukje chocolade, een feestje en een goed glas wijn. Met mate, om de balans te behouden. Voor mij is het een echte ‘lifestylechanger’, het zit in mijn systeem om gezonde keuzes te maken en lekker te sporten. Inmiddels ben ik al enkele weken op een resultaat waar ik blij mee ben en wat ik graag wil behouden. De 10kg werden 18kg, maar nu is het zoeken naar de nieuwe balans. Een balans die past bij mijn sportritme en mijn fittere lichaam. Het zoeken naar de balans is soms nog een uitdaging, maar Victoire en The Trainers helpen mij hier goed bij! Tips worden gedeeld om de balans te vinden, dat is mijn volgende stap.

Voor mij was dit de beste investering van het afgelopen jaar, ik voel me fit en energiek en ben onderdeel geworden van een prachtige community!

#IT’S ALWAYS SHOWTIME