Protëinerijke Paasrecepten

Denk je aan Pasen, dan denk je aan eieren. Dat lijkt ons een goed moment om eens te praten over eiwitten. Oftewel: een lesje in proteïne, inclusief een aantal recepten die rijk aan deze bouwstenen. In tegenstelling tot wat de Nederlandse vertaling ‘eiwitten’ je zou doen geloven, vind je deze bouwstenen namelijk in veel meer voeding dan enkel in dat witte deel van je zondagse eitje.

Eiwitten en jouw lichaam

Eiwitten zijn de belangrijkste macronutriënten voor het opbouwen en onderhouden van je spieren. Eiwitten zijn de bouwstenen waar je spieren van zijn gemaakt. Als je spieren een auto zouden zijn, zijn eiwitten het metaal waar de onderdelen van gemaakt zijn. Eiwitten heb je ook hard nodig om je spieren te laten herstellen en tevens spierafbraak te voorkomen. Eiwitten hebben daarom een spieropbouwende en spiersparende functie. Beide functies zijn zeer belangrijk voor het maximaliseren van spieropbouw en verlagen van je lichaamsvet.

Na je training is je lichaam in een katabole fase, de afbrekende fase. Met behulp van koolhydraten komt je lichaam weer terug in de anabole (opbouwende) fase. Dan kunnen de eiwitten weer aan het werk. Zorg dat je daarom na je training altijd een proteïne (eiwitten) shake neemt in combinatie met bijvoorbeeld een stuk fruit (koolhydraten).

Eiwitrijke producten

Je kunt eiwitten goed uit voeding halen. Eet daarom voldoende: vlees, gevogelte, vis, vleesvervangers, noten, eieren, zuivel zoals yoghurt, kwark, skyr en kaas. Maar ook peulvruchten zoals kikkererwten, linzen, en bonen bevatten eiwitten (en koolhydraten, twee vliegen in één klap dus!).

Foodinspiration

Hier een aantal eiwitrijke recepten die meer dan geschikt zijn voor de paasbrunch, dus pak gerust nog een goede training voor je aan tafel gaat. Alle recepten zijn afkomstig van onze Foodinspiration website. Al onze leden krijgen toegang tot tientallen recepten waarvan wij de macro’s al berekend hebben. Op deze manier kun je jouw voeding makkelijk en goed afstemmen op je doelen als je bij ons komt trainen.

Proteïne shake met Skyr en blauwe bessen

http://inspiredbyfood.nl/recipe/proteine-shake-met-skyr-en-blauwe-bessen/

Start de brunch met deze lente smoothie met Skyr en blauwe bessen. Een goed recept om de recovery te kickstarten en daarna aan de rest van de brunch te beginnen.

Kalkoen met groenten en linzen

http://inspiredbyfood.nl/recipe/kalkoen-met-groente-en-linzen/

Sandwich rosbief/avocado/ei

http://inspiredbyfood.nl/recipe/sandwich-rosbief-avocado-en-ei/

Gaat de familie voor high-tea style dit jaar? Breng deze sandwich in als hartig gerecht.