Onze Victoire liep ongetraind de Dam tot Damloop!

Vorige week zondag liepen de jongens van ons Boys Only Programma samen met Trainster Victoire de Dam tot Damloop. Een team challenge die nogal onverwacht tot stand kwam, je weet het namelijk nooit met deze boys die er inmiddels al een paar programma’s lekker inzitten. Zo kwam het dat er na wat rondvraag en een paar belletjes hier en daar last minute een stuk of 8 startbewijzen geregeld waren.

Victoire:

‘Het zit zo bij mij: roep ‘challenge’, gooi er een dosis potentiële ellende tegenaan en je hebt me. Helemaal als het een groep lichtelijke idioten betreft waar ik al een tijdje 3 uur per week mee doorbreng.

Zo vond ik mezelf op donderdag middag in de strómende regen terug in het Rembrandt park. Rondjes hobbelend. Mijn Asics kwamen namelijk ook net uit de doos. Classis error nummer 2 naast niet goed trainen op afstand lopen: niet ingelopen schoenen. Maar daar mijn oude schoentjes hun demping al een jaar of twee kwijt zijn, is dit mijn safest bet. Deze eerste en laatste training kon maar twee uitkomsten tot gevolg gaan hebben. 1: ik ging erachter komen dat het nog weleens goed kon gaan komen met die 10 Engelse mijlen. 2: ik ging erachter komen dat aanstaande zondag een zwart gat van diepe doffe ellende gaat worden. Het hing ergens in het midden, dus de volgende gedachten had ik in mijn verwachtingen opgenomen voor mijn race op zondag:

  1. Wát een ellende.
  2. Wáárom doe ik dit?
  3. Ik hoú niet eens van hardlopen.

Realistische verwachtingen leken me het halve werk.

Gelukkig bleek niets minder waar en had voor mij had deze race niet beter kunnen gaan, alleen al omdat ik zo enorm genoten heb! Van de voorpret met de boys en hun support onderweg, we hebben dit als een team gedaan. Daarnaast stonden o-ve-ral langs de weg mensen om ons toe te juichen, dus de kilometer bordjes vlogen voorbij!

Showtime topper Gijs wist me aan een goede start te helpen, de eerste kilometers liepen we samen op. Gijs:

‘Ik heb altijd een hekel gehad aan “hard lopen”, maar kon altijd wel genieten van een stukje sjokken in de natuur. Meer dan dat werd het nooit, en dat was prima. Maar dan tijdens de Dam-tot-Dam opeens ontdekken dat je eigenlijk ook dan net zo wil knallen als met de groep in de Schinkel pop-up. Laatste paar kilometers voor het eerst in mijn hardloop geschiedenis het gas er dus maar eens opgezet – bíjna net zo leuk als een van Vic’s circuitjes.’’

Voor Victoire was de Dam tot Damloop een ongetraind avontuur, nou ja, helemaal ongetraind morgen we haar natuurlijk niet noemen. Maar voor duurloop volgt zij dus niet het ideale schema. Kom jij wél graag goed voorbereidt ten tonele? Heel verstandig! Dus staat er een Mudmasters met collega’s op de planning, ga je met de familie een run volbrengen of wil je met je vriendenteam nou eens wél die drie punten in de competitie op zondag meepakken? We are here to help! Deel met ons je uitdaging en komen bij je terug.

Kijk bijvoorbeeld naar dit bericht en laat je inspireren!

It’s Always Showtime!

 

 Geef een reactie