Let’s talk food!

Let’s talk food!

Dé mindset waarmee je de kans van slagen van jouw nieuwe levensstijl en voedingspatroon vergroot! Wij geven je tips en insights die je helpen bij het maken van de juiste keuzen.’

Voeding is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl, essentieel als je vet wilt verliezen of je lijf wilt tonen. Sterker nog, als je af wilt vallen, zul je in de keuken moeten beginnen! Bij je dieet. Ben je helemaal klaar voor de start? Dan nog is de kans groot dat daadwerkelijk beginnen, laat staan doorzetten, met je dieet moeilijker is dat het lijkt. Of het nou gaat om minder eten, niet meer drinken, of zelfs je gehele levensstijl omgooien, je kunt heel wat beren op de weg verwachten. Wij kunnen je vertellen wat je precies moet doen en laten, maar je zult uiteindelijk zelf de juiste beslissingen moeten nemen. En dat kan dus lastig zijn!

In dit artikel geven we je een aantal praktische tips, die vooral betrekking hebben op het adopteren van de juiste mindset in dit proces. Met deze tips maak jij een succes van je nieuwe lifestyle.

#itsalwaysshowtime

Leer jezelf beter kennen

Gewoontes kun je moeilijk veranderen als je ze niet kent. Natuurlijk ligt het voor de hand dat je geen hele repen chocola en liters rode wijn weg moet drinken. Maar wanneer doe je dit? Wanneer is de verleiding het grootst? Kortom, breng die rode vlaggen in kaart, op die manier kun je waakzaam zijn op de juiste momenten. Ook kun je op deze manier uitvinden welk voedsel voor of tegen je werkt, hou bij wat je eet, hoe je je energie in schaalt en wanneer je bijvoorbeeld buikpijn hebt. Het zal je verbazen hoe snel je verbanden gaat zien en je de bijbehorende gewoontes herkent en zo ook kunt aanpakken.

Begin klein

Beyonce wasn’t build in a day and so won’t you. Zo kun je dus ook niet verwachten dat je in één dag je levensstijl gaat omgooien. Gun jezelf de tijd om keuzes gewoontes te laten worden. Als je een patroon wilt doorbreken moet je het laten ‘overschrijven’ door een nieuw patroon. Dat kost gewoonlijk wat tijd en herhaling is key. Schrik dus niet als dit niet meteen goed gaat, dat betekend nog geen falen. Pak ook niet meteen twintig gewoonten aan, kies er een paar, schrijf die op en ga er mee aan de slag. Als dit gewoontes zijn geworden, mag je weer nieuwe onderwerpen kiezen.

‘Omdenken’

Zo’n term die rechtstreeks uit een pseudo-psychologisch vrouwenblad als de Happinez komt vallen… Neemt niet weg dat we er wat mee kunnen als we een beetje, juist ja: omdenken. Probeer je doelen en gedachten positief te houden. Als je de hele dag tegen dingen aanloopt die je ‘niet mag’ van jezelf, ontzeg je jezelf de hele dag van alles. Maak je er van dat je dingen ‘niet wilt’, ben je de hele dag bezig met empowerment. ‘Ik wil deze zak friet niet, omdat ik deze zomer strak ik mijn vel ga zitten’. Dat klinkt toch veel beter dan ‘Ik wil dit, maar het mag niet’. Je motivatie komt op die manier uit iets ontzettend graag willen voor jezelf.

Vraag hulp!

‘Trial and error’ is uiteindelijk metafoor voor het leven. Neemt niet weg dat de zoveelste trial je kan doen besluiten om de handdoek in de ring te gooien en dat is natuurlijk zonde. Een trainer of coach kan een helicopter view houden over ‘project you’, je bijsturen en van inzichten voorzien. Van de juiste coach zul je een duidelijk plan krijgen om je aan vast te houden. Ook kan hij/zij je laten zien dat het wel/niet de goede kant op gaat. Je kunt op een verdiende schop onder je kont rekenen als je de teugels laat vieren of een lekker compliment in je zak steken als je die verdient.

80/20 regel

Let op! Deze is voor de ervaren lifechangers, geen handgreep om te kunnen steggelen en dan met je vingertje naar ons wijzen omdat wij zeiden dat het mocht. Deze is voor de mensen die hun doelen – bijna – hebben bereikt. Want HOE zorg je dat je niet terugvalt? Wat als je nieuwe patronen nog niet sterk genoeg zijn, of hoe vind je de balans tussen ‘ook weer genieten’ of ‘kelderen en opnieuw moeten beginnen. Hanteer voor jezelf een 80/20 regel, 80 procent van de tijd blijf je met en aan je nieuwe gewoontes werken, 20 procent van de tijd leef je gewoon lekker. Laat die 20 procent nou net in het weekend passen…

Wanneer je het Showtime programma volgt, krijg je exclusief toegang tot meer dan 100 gerechten die speciaal voor onze leden zijn geselecteerd!
Neem een kijkje? Meld je aan Foodinspiration

Ga je met deze tips aan de slag? Veel succes, koppie erbij en… It’s Always Showtime!